Welcome to (fake) paradise

Welcome to (fake) paradise

lauantai 17. elokuuta 2013

(Koiran) elämää

Ruska tuli meille 12.7.2013.
Löysin sen ihan Tori.fi-sivuilta. Kuvassa minua katsoi onnettoman pieni ja suloinen tollerityttö, joka etsi itselleen uutta kotia.
Olimme Jaken kanssa puhuneet jo pitkään toisesta koirasta, koska minä halusin vieläkin itselleni tavallaan "oman koiran" ja kaverin, sekä lisäksi Pannulle ihan seuraa. Meillä on ollut Pannu jo kolme vuotta, mutta Jake hommasi sen yksinään, ennenkuin me asuimme yhdessä ja se oikeastaan tuli kaupan päällisinä, kun Jake muutti asuntooni... :D

TÄLLAISEN kuvan oli Ruskaa myyvä perhe laittanut! Onko suloisempaa olemassa?? 22.5.2013 syntynyt narttupentu etsii kotia. Soitin heti ja minua ennen pentua varasi kuulemma kolme ihmistä. Noh, menetin suoraan toivoni, mutta noin tunnin kuluttua he soittivat minulle uudestaan ja tenttasivat koiratietouttani pitkään. Olin ainoa, joka tiesi, millainen rotu tolleri on! Seuraavana päivänä ajoimme 150 kilometrin päähän katsomaan Ruskaa ja se hurmasi meidät hetkessä. Näimme sen emän ja olot, mistä se tuli. Tuskinpa kovin monella rotukoirallakaan on ollut niin hyvää kasvattajaperhettä kuin Ruskalla! Ennen luovutusikää kasvattajaperhe opetti Ruskaa sisäsiistiksi ja olemaan hihnassa. Sen kanssa oltiin autossa ja käytiin ampumaradalla. Kahden viikon päästä me haimme TODELLA reippaan, rauhallisen ja rohkean pikku koiran. Minua ja Jakea jännitti kaikista eniten, miten Ruska ja nyt entinen lellipentumme Pannu tulisivat toimeen.

Hmm, luulenpa, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa siitä,   kuinka ne tulevat toimeen...

Ensimmäiset viikot Ruskan kanssa kuluivat tutustuessa uuteen ympäristöön ja opetellessa sääntöjä. Asumme kerrostalossa, joten ulosmenokin on hieman vaativampaa ja Ruska on oppinut todella hyvin sisäsiistiksi. Muutama vahinko on tietenkin sattunut, mutta usein vika on ollut omistajissa...

Parasta Ruskassa on Pannuun verrattuna rauhallisuus. Se on harkitsevainen ja kamalan kuuliainen. Energiaa riittää, mutta se myös rauhoittuu hyvin. Kaveri sanoi minulle, kun kuuli että Ruska on tolleri, että eikö se ole kamalan hankala koira? Tollereita leimaa kuulemma arkuus, ylivilkkaus yms. Ruska ei ole kyllä mitään näistä.

Jos joku sattuu lukemaan tätä, niin kertokaa ihmeessä kokemuksia omien koirienne pentuajoista. Tollereiden omistajat: oletteko tekin kuulleet näistä ennakkoluuloista? Pitävätkö teillä paikkaansa? Kaikki koirakokemukset ovat tänne enemmän kuin tervetulleita! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti